Nutserneqarnissaa kissaatigineqarpoq
Allaaserisaq kalaallisuujunani oqaatsit qallunaatuut atorneqarput. Wikipedia ikiorsinnaavat nutserukku


Wikimedia-fonden er en paraplyorganisation for Wikipedia, Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks, Nupedia, med flere. Det er et non-profit selskab organiseret under gældende lov i Florida, USA. Fonden blev officelt annonceret af direktøren for Bomis og medgrundlægger af Wikipedia Jimbo Wales den 20. juni 2003. Navnet "Wikimedia" blev første gang brugt af Sheldon Rampton i en e-mail på postlisten WikiEN-l, og domænenavnet wikimedia.org blev sikret til fonden af Daniel Mayer, en af Wikipedias meget aktive medforfattere.

Målet med fonden er at stimulere væksten og udviklingen i WikiWiki-baserede projekter med åbent indhold og at sørge for at det komplette indhold af disse projekter af tilgængeligt for offentligheden, gratis og uden reklamer. I tillæg til at sørge for den allerede meget aktive encyklopædi på mange sprog ved navn Wikipedia, så er der også en ordbog ved navn Wiktionary, en encyklopædi af citater ved navn Wikiquote og en samling af e-bøger der henvender sig til studerende ved navn Wikibooks. Fonden tager sig også af det næsten døde Nupedia-projekt (det er ikke en wiki, men det er åbent indhold).

Med annonceringen af fonden, overførte Wales også ejerskabet af alle Wikipedia-, Wiktionary- og Nupedia-domænenavne til Wikimedia sammen med ophavsretten til alt materiale i forbindelse med projekterne, der er lavet af ansatte på Bomis eller af Wales selv. De computere, der bruges til at køre alle Wikimedia-projekterne, er også doneret til fonden af Wales. Desuden har mange bidragsydere til Wikipedia doneret penge til indkøb af ekstra udstyr, når Wikipedias stigende popularitet har nødvendiggjort det.

Wales har tidligere ved flere lejligheder nævnt at båndbredde og strøm fortsat vil blive sponsoreret gratis af Bomis til disse projekter. Håbet er, at eksistensen af denne non-profit fond vil muliggøre. at der kommer nok donationer og gaver til at sikre den fortsatte vækst af hver af Wikimedia-projekterne.

Der har været omfattende diskussioner om, hvordan en bestyrelse skal sammensættes, og hvilke beføjelser den skal have. Det er ikke helt klart hvordan dette vil indvirke på Wikimedia og alle projekterne.